via Dei Molini, 3|f
36030, Sarcedo - VI

t. +39 0445 884540
mail@frammenti.info

Facebook Instagram

P.IVA e C.F. 03598860249
R.E.A. VI-0338142

via Dei Molini, 3|f
36030, Sarcedo - VI

t. +39 0445 884540
mail@frammenti.info

Facebook Instagram

P.IVA e C.F. 03598860249
R.E.A. VI-0338142

Design and construction of furniture and lighting

This Start-Up was created with the aim of making people aware of the importance of taking care of themselves through nutrition and not completely disclaiming the responsibility for their health in the use of drugs. Our intervention for the new operational headquarters of “Curarsi con il Cibo” was based on the redevelopment of a large and bright industrial environment. The office work takes place in an open-space divided by a double row of wardrobes where everyone can interact with each other without disturbing or being disturbed. The central area is reserved for common areas such as: the sitting room, the break area and the large meeting table.

Photo: Francesco Baggetto

Design and re-design and construction of furniture, lighting and accessories

For this residence in the historic center of Verona we have dealt with the design and supply of furnishings, lighting fixtures, accessories and the choice of colors and finishes. The result is a warm and welcoming environment, where the word home finds all its forms.

Collaboration: Fabio Girardi

Design and construction of furniture, lighting and accessories

Beauty, the new “La Griff” beauty center. A “turnkey” project with attention to the smallest details: from the floor to the paintings, from the wallpaper to the iron works, from the wooden furnishings to the lights. The final result is an exclusive and enveloping environment where you can fully enjoy the best aesthetic treatments for the care and well-being of the body.

Photo: Paolo Villani

Design and construction of furniture, lighting and accessories

Turnkey construction for this house on the hills of Carrè that we have seen born, grow and follow step by step in every development. The materials alternate in this open and fluid environment: wood for the floors on the ground floor and in the sleeping area, exposed reinforced concrete for the monolithic staircase, resin floors and glazed hexagonal tiles on the first floor, raw painted iron for the bookcases ” hung ”and the bench. The large open space becomes the nerve center of the home and houses the kitchen, dining area, living room and guest bathroom. The choice of furnishings, accessories and paintings completes the intervention almost like a tailored suit that fully reflects the true essence of the host.

 

Photo: Riccardo Contin

Project and construction supervision

We have developed this restyling project starting from an in-depth study of the lights, colors and finishes of the furnishing materials, focusing on an accurate definition of the spaces in order to create “work islands” which, with attention to the smallest detail, are dedicated to the different functions of the salon. This is the ideal environment to be pampered by a highly professional staff led by the legendary Federico.

Photo: Riccardo Contin

Design and construction of furniture and accessories

For this project we have chosen to open the spaces so as not to hide anything. The hand-spatulated resin forms the basis for the reception counter in natural ash, the colors create new hierarchies and mark the passage areas making the entrance welcoming. In line with simplicity and rigor, the lighting of the waiting area is generated by lines of diffused light, where the source is never in sight, to create a warm and comfortable environment. The conference room, the institutional room and the secondary entrance maintain the same design “philosophy”, creating a continuum that accompanies the guest inside the company.


Realization of furniture and accessories

For this bar, combined with the clothing store, the distribution layout project exploits the conformation of the building and develops along its entire length. The wooden planks worked on the thickness are the “leitmotif” of the entire intervention.